Asentados en Rianxo comparten dende 1987 na parrillada familiar momentos laborais e familiares á espera de que cheguen tempos mellores cos actuais
Traballaba con el de camareira unha rapaza da mesma parroquia, María José Figueira, con quen acabaría casando. Pouco despois naceu o seu único fillo, Martín, que xa hai algúns anos que lles axuda no traballo, «sempre que os estudos de Electromecánica que leva a cabo en Ribeira o permiten».
Son unha familia unida ao traballo e continúan adiante, poñendo todo o seu saber, despois de máis de 22 anos de probada profesionalidade.
Ché Regueira aportou o seu oficio como cociñeiro na mariña mercante e en plataformas petrolíferas.
Tiña tamén experiencia de camareiro e cociñeiro en terra, concretamente en Holanda, a onde emigrou con 18 anos: «Róterdam foi o primeiro porto do mundo, e tamén, durante moitos anos, a cidade máis limpa», afirma.
A súa dona, María José Figueira, natural do lugar de Vilar, no Araño, empezou de camareira pero fíxose pronto co mando das cociñas, onde foi aprendendo amodo.
O negocio requiría moita dedicación, pois aparte de preparar as comidas, había que planificar as cantidades, pagar aos provedores e manter as instalacións en perfecto estado.
Asentados na comarca
Cun comedor con capacidade para cen persoas e outro para setenta e cinco, a parrillada foi durante moitos anos un referente en canto a vodas e celebracións: «Tivemos durante varios anos unha festa da codorniz que nos deu moita sona, pero sen dúbida o churrasco é polo que somos más coñecidos», asegura o fundador do negocio familiar.
Vodas, banquetes, bautizos, comidas de empresa, aniversarios e todo tipo de festíns téñense celebrado na parrillada Barbanza na súa xa longa andaina.
A materia prima é moi boa, así como tamén a relación calidade e prezo, máis a competencia medrou nestes anos e agora, coa crise, o local recorda tempos mellores.
Pero aínda que houbo bos e malos momentos, hoxe o negocio continúa adiante, apoiado pola fidelidade dos seus clientes e tendo sempre coma garantía a calidade da súa carne.
Actualmente a empresa familiar traballa un pouco de todo: tapas, menú do día, comidas de empresa, cenas e banquetes, e pese á proliferación de comedores, segue conservando o protagonismo dentro do panorama gastronómico da bisbarra.
O futuro
Emprazado nunha illada finca rodeada de bosques, e cun amplo aparcamento para grandes camións, resulta ideal para poder gozar tranquilamente da boa mesa, lonxe das aglomeracións.
O futuro da empresa recae agora sobre a acha, Martín, que estuda unha das súas grandes afeccións, a electromecánica, «porque un título sempre pódelle valer para algo.
Aínda así, criouse á beira deste local e xa ten axudado moitos veráns e fins de semana», apunta a nai moi orgullosa.
1 comentario:
Aprendi mucho
Publicar un comentario